Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / KURIOZITET / Probleme me imunitetin? Me shumë siguri ju mungon kjo vitaminë

Probleme me imunitetin? Me shumë siguri ju mungon kjo vitaminë

imun

Vitamina D qëndron në linjën e parë të forcimit të imunitetit nga sulmi i agjentëve të jashtëm, pikë së pari nga mikrobet.

Studiuesit të drejtuar nga Gerard Ahern, profesor i departamentit të farmakologjisë dhe fiziologjisë në universitetin amerikan, shpjegojnë një rol të panjohur më parë të diellit në lëkurë.

Drita blu e rrezeve të diellit, ajo që nuk rrezikon lëkurën nga kanceri, ofron më shumë vitaminë D, e cila mes një sërë vetish të tjera, rezulton se forcon sisteminimunitar.

“Por ajo që kemi vëzhguar është efekt tërësisht i ndarë nga drita e diellitsistemin imunitar dhe disa funksione imunitare që deri më tani i atribuoheshin vitaminës D, mund të përputhen me këtë mekanizëm të ri”, shpjegon Ahern.

U zbulua se drita e diellit stimulon prodhimin e peroksidit të hidrogjenit dhe se aktivizimi i qelizave GT nëpërmjet dritës blu të diellit ka vetëm efekte pozitive dhe forcon në mënyrë të ndjeshme sistemin tonë imunitar.

(Visited 76 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

‘Pallua mbron nga syri i keq’, njihuni me historinë e këtij shpendi shumëngjyrësh

Pallua është shpend shumë i përhapur në Indi.Haset në pyje, fusha me barëra të larta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Edit your activity's layout XML file to include a // RelativeLayout to contain the AdView: ... // In your activity's onCreate function, construct the AdView, // add to the container view and load the ad: private AdView adView; @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); ... RelativeLayout adViewContainer = (RelativeLayout) findViewById(R.id.adViewContainer); adView = new AdView(this, "938290939641711_938305336306938", AdSize.BANNER_320_50); adViewContainer.addView(adView); adView.loadAd(); }