Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / KURIOZITET / Shkencëtarët pranojnë: Ekziston një organ për të cilin nuk është folur kurrë!

Shkencëtarët pranojnë: Ekziston një organ për të cilin nuk është folur kurrë!

organ

Sience Alert ka bërë zyrtare që tashmë trupi i njeriut ka një organ për të cilin nuk është folur kurrë më parë.

Organi i ri është pjesë e sistemit tonë tretës, por më parë mendohej se ishte shumë më i vogël sesa është zbuluar tani.

“Mund të themi tani se kemi një organ të ri në trup, i cili nuk ka qenë i pranuar si i tillë më parë. Përshkrimi anatomik i tij, i bërë rreth 100 vite më parë, nuk është i saktë. Ky është një organ i fragmentuar dhe kompleks. Bëhet fjalë për një strukturë të vazhdueshme”.

Tekstet mjekësore e kanë përshkruar “mesentery-n” si një organ që ka një mbështjellje të dyfishtë, lufton kavitetin abdominal dhe mban zorrët në vend.

Coffey thotë: “Kur ne themi se është një organ si gjithë të tjerët, mund të kategorizojmë sëmundjet abdominale në termat e këtij organi. Tani kemi mundur të përcaktojmë anatominë dhe strukturën.

Veprimi i radhës është të përcaktojmë edhe funksionin e tij. Nëse arrijmë të gjejmë funksionin e tij, çdo gjë do të jetë më e thjeshtë”.

(Visited 162 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

‘Pallua mbron nga syri i keq’, njihuni me historinë e këtij shpendi shumëngjyrësh

Pallua është shpend shumë i përhapur në Indi.Haset në pyje, fusha me barëra të larta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Edit your activity's layout XML file to include a // RelativeLayout to contain the AdView: ... // In your activity's onCreate function, construct the AdView, // add to the container view and load the ad: private AdView adView; @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); ... RelativeLayout adViewContainer = (RelativeLayout) findViewById(R.id.adViewContainer); adView = new AdView(this, "938290939641711_938305336306938", AdSize.BANNER_320_50); adViewContainer.addView(adView); adView.loadAd(); }