Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / KURIOZITET / Disa arsye përse duhet të mbajmë lule në shtëpi

Disa arsye përse duhet të mbajmë lule në shtëpi

633969__original

Shumë njerëz mbajnë bimë në shtëpitë e tyre duke menduar se ato vetëm pastrojnë oksigjenin, dhe duke i përdorur për të zbukuruar hapësirën e dhomës. Por, bima mund të ketë edhe efekte të tjera pozitive të cilat ju nuk i keni ditur.

Aloe Vera është bimë e cila ka fuqi shëruese

Sipas institutit kombëtar të shëndetësisë Aloe Vera njihet si bimë e pavdekësisë, e cila përdoret për të shëruar shumë plagë. Kjo bimë zvoglon alergjinë.

Nëse për shkak të pluhurit, gjatë dimrit bimët tuaja nuk kanë aromë, ju keni nevojë për bimë të reja në jetën tuaj. Gjethet e  bimës e thithin pluhurin, të cilat mund të eliminojnë poshtuajse 90% të toksinave në dhomën tuaj.

Bimët sigurojnë edhe energji

Ngjyra e kuqe është një ngjyrë e cila njihet për të rritur oreksin dhe siguron rritjen e energjisë. Kjo bimë do të sigurojë gjallërim në shtëpinë tuaj, gjithashtu nëse e mbani në banjë, do të jeni më pozitiv në mëngjes.

Mbajta e bimës në shtëpi ndihmon edhe në koncentrik Një studim ka treguar se studentët nëse kanë një bimë në dhomë, kanë treguar 70% vigjilencë më të madhe.

Studimet kanë treguar gjithashtu se bimët ndikojnë në uljen e nivelit të stresit. Nëse ju gjatë ditës keni stres, në çdo dhomë të shtëpisë suaj mund të përdorni lulet në vazo.

(Visited 268 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

Çiljeta flet për lidhjen me Alban Hoxhën: S’na pëlqen të jemi çift showbizi

Këngëtarja Çiljeta Xhilaga më në fund ka pranuar historinë e dashurisë me portierin e “Partizanit”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Edit your activity's layout XML file to include a // RelativeLayout to contain the AdView: ... // In your activity's onCreate function, construct the AdView, // add to the container view and load the ad: private AdView adView; @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); ... RelativeLayout adViewContainer = (RelativeLayout) findViewById(R.id.adViewContainer); adView = new AdView(this, "938290939641711_938305336306938", AdSize.BANNER_320_50); adViewContainer.addView(adView); adView.loadAd(); }