Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / LAJME / Këto arsye do t’ju bindin të filloni të vraponi çdo ditë

Këto arsye do t’ju bindin të filloni të vraponi çdo ditë

1268155-picjumbo-650-9628b3dc64-1469619112-780x439

Siç kanë thënë dikur edhe grekët e lashtë, “nëse dëshironi të jeni të fortë – vraponi. Nëse dëshironi të jeni të bukur – vraponi. Nëse dëshironi të jeni të mençur – vraponi”. Dhe, shkenca thotë se ata e kanë pasur mirë.

Normalisht që vetëm vrapimi nuk do t’ju ndihmojë t’i lini të gjitha problemet pas, dhe duhet të konsultoheni me doktorët para se të filloni të përgatiteni për një maratonë. Megjithatë, nëse vrapimi bëhet pjesë e rutinës suaj, padyshim se do t’i vëreni ndryshimet pozitive, transmeton Telegrafi.

Vrapimi është mënyrë e mirë dhe krejtësisht falas për ta rregulluar trupin. Nuk kërkon as paisje të veçanta (edhe pse është mirë të investoni në atlete të mira), e as nuk kërkon anëtarësim në palestër. Të gjitha këto janë arsye të mira për të filluar vrapimin.

Sidoqoftë, përveç këtyre, më poshtë i keni edhe disa arsye tjera të cilat do t’ju bindin të filloni vrapimin qysh sot:

– Vrapimi jua forcon zemrën, e rritë numrin e kapilarëve në trup, e gjithashtu edhe numrin e qelizave të kuqe të gjakut. Zemra juaj bëhet shumë më e fuqishme përmes vrapimit.

– Vrapimi e liron stresin. Kjo sepse trupi i akumulon produktet e panevojshme nga tensioni nervor dhe lodhja gjatë ditës. Për t’i hequr këto qafe, ju duhet të djersiteni mirë dhe vrapimi është mënyra më e përsosur.

– Kur ushtroni, trupi e liron një hormon të veçantë që quhet endorfin. Endorfinet ndryshe njihen edhe si hormone të lumturisë sepse kur rritet niveli i endorfineve në gjak, ju përjetoni ndjenja të euforisë dhe depresioni zhduket.

Përveç tjerash, vrapimi është i mirë edhe për shëndetin mendor, sistemin e imunitetit etj.

(Visited 339 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

Pini këtë para se të flini dhe zgjohuni më i dobësuar çdo ditë!

Mjalti është fantastik! Po, është i ngarkuar me ushqyes të shëndetshëm dhe mund të ofrojë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Edit your activity's layout XML file to include a // RelativeLayout to contain the AdView: ... // In your activity's onCreate function, construct the AdView, // add to the container view and load the ad: private AdView adView; @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); ... RelativeLayout adViewContainer = (RelativeLayout) findViewById(R.id.adViewContainer); adView = new AdView(this, "938290939641711_938305336306938", AdSize.BANNER_320_50); adViewContainer.addView(adView); adView.loadAd(); }