Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / LAJME / NATO i ndalon Serbisë radarin për kontrollin ajror në Kosovë

NATO i ndalon Serbisë radarin për kontrollin ajror në Kosovë

img_9907

NATO ia ka ndaluar Serbisë që të marrë radarin për kontrollinajror mbi derbinë, por që Serbia është duke punuar dhe aktualisht SMATSA është në finalizim e lejeve, dokumentacionin e projektit dhe përgatitjen e tokës për ndërtimin e kullës në aeroportin “Nikola Tesla”, radarin primar dhe sekondar në Beograd dhe në Besna Kobila afër Vranjës, dhe se është duke punuar në përmirësimin e sistemit në përputhje me kontrollin më modern të trafikut ajror në Evropë.

Lajmin e ka konfirmuar drejtori i kontrollit ajror të Serbisë dhe Malit të Zi (SMATSA), Radojica Rovçanin.

“Radari në Besna Kobila afër Vranjës, ndërtimi i të cilit do të fillojë vitin e ardhshëm, është shumë i rëndësishëm për jugun e Serbisë, pas mbylljes së Kopaonikut.

Falë tij, ne do të shohim gjithë Ballkanin dhe nuk do të varemi nga radari që nuk po na e kthen NATO.

Ne kemi kërkuar në mënyrë të përsëritur që NATO-ja të na e kthejë atë radar, të paktën atë civil, por ata e kanë lidhur këtë me hapësirën e ulët ajrore mbi Kosovën dhe ne kemi vendosur të mos presim, por të ndërtojmë”, ka thënë Rovçanin.

(Visited 107 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

Pini këtë para se të flini dhe zgjohuni më i dobësuar çdo ditë!

Mjalti është fantastik! Po, është i ngarkuar me ushqyes të shëndetshëm dhe mund të ofrojë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Edit your activity's layout XML file to include a // RelativeLayout to contain the AdView: ... // In your activity's onCreate function, construct the AdView, // add to the container view and load the ad: private AdView adView; @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); ... RelativeLayout adViewContainer = (RelativeLayout) findViewById(R.id.adViewContainer); adView = new AdView(this, "938290939641711_938305336306938", AdSize.BANNER_320_50); adViewContainer.addView(adView); adView.loadAd(); }