Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home / KURIOZITET / Frikë nga dentisti? Ky ilaç do t’ju shpëtojë përgjithmonë

Frikë nga dentisti? Ky ilaç do t’ju shpëtojë përgjithmonë

deni

Një studim i ri sugjeron se këto vizita tmerruese do të jenë pjesë e të kaluarës në një të ardhme jo shumë të largët.

Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë të re për të mbushurdhëmballët me anë të një ilaçi për sëmundjen e alzheimerit.

Mbushjet aktuale për dhëmballë të prodhuara me kalcium dhe produkte silikoni mund të mbyllin përkohësisht gropën, por prishen shpejtë.
Ndërsa ilaçi Tideglusib, i përdorur më parë për sëmundjet neurologjike, mund të ofrojë një zgjidhje natyrale për mbushjen e dhëmbëve, që do të zgjasë përgjithmonë.

Shkencëtarët nga Kolegji Mbretëror i Londrës kanë zbuluar se ky ilaç ndihmon qelizat staminale që të krijojnë disa shtresa të holla të mineralit të quajtur dentine, për të mbushur dhëmballët.

Ata kanë përdorur sfungjerë të dekompozuar kolagjeni për të krijuar këtë trajtim – duke aplikuar doza të ulëta të këtij ilapi në dhëmbë. Pas një kohe të shkurtër sfungjeri dekompozohet dhe zëvendësohet nga një shtresë e re dentine. Kjo çon në riparim komplet dhe natyral të dhëmballës.

Kjo metodë mund të zvogëlojë rrezikun e infeksioneve që zakonisht përhapen nga mbushja e dhëmbëve.

(Visited 183 times, 1 visits today)

About Lajme

Check Also

do_1490527685-6343257

Dëshironi të dobësoheni sonte dhe nesër t’i vëreni rezultatet: shkencëtarët thonë se mrekullia ekziston

Ky ilaç natyral mundet t’ju ndihmojë të eliminoni yndyrat abdominale. Është e mundur t’i eliminoni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *